به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محصولات تراریخته محصولاتی هستند که ساختار ژنتیکی آن از طریق مهندسی ژنتیک تغییر یافته باشد. این تغییر معمولاً جهت بهبود مقاومت گیاه به برخی آفات یا بیماریهای گیاهی و برای بهبود عملکرد گیاه و بهرهوری کشاورز صورت میگیرد.
این نوع محصولات از سال ۱۹۹۶ در دنیا تجاری شدهاند و در سطح خیلی بالا تولید میشوند. امروزه کشورهای زیادی از این فناوری استفاده میکنند. در سال ۲۰۱۴ سطح زیر کشت این محصولات در جهان ۱۸۱ میلیون هکتار یعنی ۱۱% از زمینهای قابلکشت جهانی گزارش شده است. در حال حاضر در دنیا ۲۸ کشور به کشت و کار این نوع از محصولات میپردازند و عمده تولیدکنندگان این محصولات پنج کشور آمریکا، برزیل، آرژانتین، هند و کانادا هستند.
تولید محصولات تراریخته در ایران از این جهت برای برخی از مسئولان و دانشمندان اهمیت دارد که ایران به لحاظ غذایی یکی از کشورهایی به شمار میرود که بخشی از منبع تأمین غذای مردم از طریق واردات محصولات کشاورزی بوده و بر همین اساس قیمت تمامشده محصولات تراریخته برای کشور اهمیت زیادی دارد.
سطح زیر کشت محصولات تراریخته در سال های اخیر جز محرمانه های دولت به شمار رفته است و آمار دقیقی از آن وجود ندارد حتی در جایی کشت این محصولات به صورت گسترده رد شده است اما شواهد حاکی از کشت گسترده این محصولات در کشور است.
اگرچه برنج های تراریخته bt در سال های گذشته کشت شده است؛ اما نکته قابل توجه این است که ذرت، دانه سویا، دانه روغنی کلزا، گندم و … که به عنوان بذر وارد شده و در کشور کشت می شوند سلامت یا تراریخته بودن آنها مشخص نیست.
بر همین اساس بررسی آمار گمرک نشان می دهد که در ۶ ماه گذشته بیش از ده ها تن واردات بذر به کشور ثبت شده است؛ نکته قابل توجه واردات بذر از آمریکا و امارات است.
مسلماً امارات بهتنهایی قابلیت کشاورزی در حد صادرات را ندارد؛ با توجه به اینکه امارات بهعنوان دومین مقصد صادرات محصولات کشاورزی و بزرگترین واسطه برای واردات نیازمندیهای ایران در این بخش شناخته شده است، این گمانه تقویت میشود که بذرهایی که از این کشور وارد ایران شدهاند همان بذرهای تراریختهای هستند که از آمریکا به کشورهای عربی صادر می شوند
بررسی این جدول همچنین نشان میدهد که ایران از آمریکا نیز واردات بذر داشته است؛ بذرهایی که از آمریکا به کشورهای دیگر صادر می شوند همه از محصولات مونسانتو هستند؛ مونسانتو همان شرکت آمریکایی اسرائیلی است که محصولات خوراکی تراریخته تولید و به سایر کشورها صادر می کند.
بررسی آمار نشان می دهد بالغ بر ۹۱ درصد زمین های کشاورزی در آمریکا زیر کشت بذرهای تراریخته است و عملاً بذر غیر تراریخته در این کشور وجود ندارد؛ کانادا و برزیل هم دو کشور دیگری هستند که واردات بذرهای تراریخته از آنها برای ایران ثبت شده است.
اگرچه امروز ادعا می شود در ایران محصولات تراریخته به صورت هدفمند و مشخص کشت می شوند اما واردات این بذرها به کشور نشان می دهد که مافیای تراریخته در کشور به راحتی در حال کشت این محصولات و وابستگی غذایی کشور به غرب به ویژه آمریکاست.
گفتنی است کمپانی مونسانتو متعلق به یک خانواده یهودی است که در ابتدای قرن بیستم به ساخت سلاحهای کشتار جمعی و سموم شیمیایی اشتغال داشتهاند؛ همچنین این خانواده بدنام، خرید و فروش چند صدساله بردگان را در کارنامه سیاه خود دارد.
تنها درمورد یکی از جنایتهای این کمپانی، صلیب سرخ اعلام کرد حدود ۴۰۰ هزار نفر بهدلیل تماس با عامل نارنجی کشته یا فلج شدند؛ همچنین ۵۰۰ هزار کودک ناقصالخلقه بر اثر این عامل به دنیا آمدند.