شنبه , خرداد ۲۰ ۱۴۰۲
آخرین خبرها
خانه / اخبار گمرک / یک دهه تلاش بی‌نتیجه برای ساماندهی کارت‌های بازرگانی/ عقب‌مانده‌ترین سیستم فعالیت بازرگانی اصلاح می‌شود؟ + جدول

یک دهه تلاش بی‌نتیجه برای ساماندهی کارت‌های بازرگانی/ عقب‌مانده‌ترین سیستم فعالیت بازرگانی اصلاح می‌شود؟ + جدول

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری توانا خبرگزاری فارس، سال‌هاست موضوع فرار مالیاتی از طریق کارت بازرگانی از گوشه و کنار به گوش می‌رسد؛ کارت‌هایی که روزی قرار بود برای هویت‌بخشی به بازرگانان و ایجاد سازوکار شفافیت تجارت کشور شکل بگیرد اما به اذعان کارشناسان، به حیات خلوتی برای سودجویان تبدیل شده تا تکالیف مالی خود را نسبت به دولت دور زده و از محل این دور زدن، میلیاردها تومان انتفاع حاصل کنند؛ جالب آنجاست که قربانیان این ماجرا افراد کم‌سواد و روستایی هستند که با دریافت مبلغی ناچیز، کارت‌های بازرگانی‌شان را در اختیار این سودجویان قرار می‌دهند.

کارت بازرگانی یک مجوز برای تجارت فرامرزی است که طبق ماده۳ قانون مقررات صادرات و واردات، پیش‌نیاز مبادرت به امر صادرات و واردات به صورت تجاری بوده و توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صادر شده و به تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌رسد.

* معضلات ناشی از کارت‌های بازرگانی

مستندات نشان می‌دهد طی دو سال اخیر، دارندگان ۲۰کارت بازرگانی یک بار مصرف توانسته‌اند ۸هزار و ۵۱۰ اظهارنامه در گمرک ثبت کنند و به تبع آن ۱۰۲۰میلیارد و ۶۸۰میلیون تومان کالا به کشور وارد کنند.

شاید بتوان علت اصلی این سوءاستفاده‌ها را «فرار از مالیات» دانست به‌گونه‌ای که آمارهای صورت وضعیت دریافت‌ها و پرداخت‌های خزانه‌داری کل کشور نشان می‌دهد در سال‌های ۹۰، ۹۱، ۹۲، ۹۳ و ۹۴، تنها ۵۰ درصد مالیات بر واردات وصول شده که پایین‌ترین نرخ وصول نسبت به سایر انواع مالیات است؛ اما تا ابتدای سال۹۵، حجم فرار مالیاتی کارت بازرگانی از سقف ۸هزار میلیارد تومان گذشت و علی‌رغم تلاش‌های فراوان اما این مبلغ به عنوان بدهی غیرقابل وصول اعلام شد. طبق آخرین آمار اعلام شده سازمان امور مالیاتی نیز، این رقم به ۱۲هزار میلیارد تومان ناقابل رسیده است.

در این باره رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه این آمار ۸هزار میلیارد تومانی فرار مالیاتی برابر با ۱۲ درصد مجموع مالیات مستقیم کالا و خدمات وصول شده در کشور بوده است، عنوان می‌کند که «دستگاه‌های مسئول باید چارچوب مشخصی را برای ارائه کارت‌های بازرگانی مشخص کنند تا فعالیت‌های غیرقانونی این افراد، قانونی انجام نشود».

همچنین سوءاستفاده از این کارت‌ها نه تنها موجب شده تا بخش عمده‌ای از انباشت بدهی گمرکی ۱۰۰۰میلیارد تومانی از این طریق رقم بخورد، بلکه با ایجاد قاچاق سازمان‌یافته موجب شده که حدود نیمی از پرونده‌های قاچاق کشف‌شده مربوط به سوءاستفاده از این کارت‌های بازرگانی یک‌بار اعلام شود.

اما این همه ماجرا نیست، چنانکه نابسامانی بازار ارز را نیز می‌توان به سیاهه اقدامات سوءاستفاده‌گران از کارت بازرگانی اضافه کرد؛ در واقع طی سال‌های اخیر، با توجه به ورشکستگی بسیاری از تولیدکنندگان، افراد سودجو اقدام به دریافت کارت بازرگانی به نام شرکت‌های تولیدی ورشکسته کرده و به اسم واردات مواد اولیه و تجهیزات، بدون انجام هیچ‌گونه واردات، صرفاً ارز مبادله‌ای را دریافت و در بازار آزاد به فروش می‌رسانند و سود بادآورده خود را با آن شرکت تقسیم می‌کنند. در حال حاضر این معضل در حال افزایش است و نگرانی از بروز نوسان و بحران در بازار ارز را دوچندان می‌کند.

*آیا کشورهای دیگر هم کارت بازرگانی دارند؟

شاید این سوال به وجود بیاید که آیا دیگر کشورها نیز از کارت‌های بازرگانی در فرآیندهای تجاری کشورشان بهره می‌گیرند یا خیر؟ پاسخ این پرسش‌ها را می‌توان در صحبت‌های برخی افراد همچون ابراهیم زارعی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بر فرآیندهای گمرکی، تجاری و اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جست‌وجو کرد. وی می‌گوید:«در عرصه تجارت فرامرزی، شاید در یکی، دو مورد از کشورهای غیر پیشرفته، کارت بازرگانی وجود داشته باشد اما در اکثر کشورهای آسیایی، اروپایی و غیره این کارت‌ وجود ندارد».

اما جایگزین این کارت‌ها در دیگر کشورها چیست و تجارت بر چه مبنایی صورت می‌گیرد؟ در کشوری همچون انگلستان، تجارت خارجی با کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا، با «دریافت شماره شناسایی و ثبت فعال اقتصادی» صورت می‌گیرد؛ یا آنکه برای کشور چین بر اساس قانون تجارت خارجی آن کشور، صادرات و واردات کالا منوط به «ثبت‌نام در اداره تجارت خارجی تحت نظر شورای دولتی» است. در کشور ترکیه نیز تجارت خارجی با تائید اتاق بازرگانی محل تأمین واحد اقتصادی امکان‌پذیر است که درباره واردات، این مجوز با ارائه شماره مالیاتی از طرف فعال اقتصادی به اتاق بازرگانی صادر می شود. حریری، عضو اتاق بازرگانی نیز عنوان می‌کند «در برخی کشورها افراد قادرند تنها با آی‌دی کارت یا همان کارت ملی خود، به صادرات و واردات بپردازند».

*۱۰ سال درجا زدن ساماندهی کارت بازرگانی

در کشور ما اگرچه تجارت خارجی با استفاده از کارت بازرگانی صورت می‌گیرد اما وجود معضلات زیاد و دور زدن قانون توسط این کارت‌ها موجب شده تا افراد زیادی همچون «رئیس سازمان امور مالیاتی»، «رئیس سازمان بازرسی کل کشور»، «وزیر سابق اقتصاد»، «رئیس کل گمرک کشور»، «مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز»، «قائم مقام وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت»، «برخی مسئولان دادگستری»، «معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت»، «مدیرکل دفتر حقوقی سازمان مالیاتی»، «رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز»، «معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی»، «اعضای اتاق بازرگانی»، «نمایندگان مجلس شورای اسلامی» و غیره در زمره منتقدان استفاده از این کارت‌ها قرار بگیرند.

وجود معضلات این کارت‌ها تا آنجا پیش رفته که برخی از مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز عنوان می‌کنند در اکثر پرونده های کلان قاچاق متشکله توسط ناجا، واجا و گمرک رد پای کارت بازرگانی یک بار مصرف دیده می شود. این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که به اذعان محمدصادق مفتح، قائم مقام وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت، «بحث کارت‌های بازرگانی بیش از ۱۰ سال است، در کشور مطرح و در مورد حذف آن صحبت می‌شود اما متأسفانه این موضوع تا به امروز نتیجه‌ای نداشته» و این نشان می‌دهد که در هنوز بر همان پاشنه می‌چرخد.

* واگذاری کارت بازرگانی نیازمند «مالیات علی‌الحساب» و «مفاصا حساب مالیاتی» است

البته در راستای جلوگیری از فرار مالیاتی و محدودسازی استفاده از کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف، اقدامی مثبت با همکاری گمرک و سازمان امور مالیاتی در حال شکل‌گیری است. در واقع افرادی که کارت بازرگانی خود را به دیگران واگذار می‌کنند، علاوه بر اخذ مالیات علی‌الحساب، باید نسبت به اخذ مفاصا حساب مالیاتی کارت‌های واگذار شده به غیر با هماهنگی سازمان امور مالیاتی نیز اقدام کنند.

*پای چه سازمان‌ها و نهادهایی در میان است؟

به گزارش فارس، تاکنون انتقادات زیادی نسبت به برخی سازمان‌ها و نهادهای مسئول در خصوص کارت‌های بازرگانی صورت گرفته که در ادامه آمده است؛ البته داستان کارت‌های بازرگانی هم مانند موضوع پرحاشیه قاچاق است چراکه نهادها و سازمان‌های مربوطه، توپ کم‌کاری را به زمین دیگران پاس داده اما در مقابل، خود را از مشکلات موجود تبرئه می‌کنند؛ روندی که جز تکرار چرخه معیوب و پراشکال فعلی، نتیجه دیگری نخواهد داشت.

۱-کمیسیون اقتصادی دولت: اتاق بازرگانی در اردیبهشت‌ماه سال گذشته به دولت پیشنهاد داده بود تا سامانه کارت بازرگانی را به گمرک و سازمان امور مالیاتی متصل کند اما به اذعان مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران، با گذشت حدود یک و نیم سال، این موضوع هنوز در دولت به تصویب نرسیده است.

۲-وزارت صنعت، معدن و تجارت: به اذعان کارشناسان و مسئولان مربوطه، وزارت صنعت، معدن و تجارت، بر اساس بند «ت» ماده۶  قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال۹۲، به وظیفه خود مبنی بر ساماندهی کارت‌های بازرگانی عمل نکرده است.

۳-گمرک: به گفته مجیدرضا حریری، عضو اتاق بازرگانی «روند فعلی صدور کارت‌های بازرگانی بدون ایراد است چنانچه در کارت‌های بازرگانی فسادی صورت می‌گیرد ارتباطی با کارت‌های بازرگانی ندارد بلکه مربوط با فساد در گمرک است». وی با اشاره به عدم صحت واردات ۷۰۰ خودرو لوکس به نام یک زن روستایی عنوان کرد: «چگونه تاجران باید همه تشریفات گمرکی اعم از پرداخت سود بازرگانی، عوارض و مالیات علی‌الحساب را بپردازند اما یک پیرزن روستایی با ترک تشریفات اقدام به واردات این تعداد از خودروها کند. پیرزن واردکننده پورشه‌ها، بدون داشتن حمایت فرد پرنفوذ در گمرک، امکان انجام این کار را نداشته است».

۴-نهادهای صادرکننده کارت ( اتاق بازرگانی و وزارت صمت): به گفته گمرکی‌ها، «گمرک به عنوان یک سازمان مجری، هیچگونه دخالتی در صدور کارت بازرگانی صادره از سوی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ندارد و واردات کالاهای لوکس از طریق کارت بازرگانی و یا عدم پرداخت مالیات پس از واردات به گمرک مربوط نیست و نهادهایی که کارت را صادر کرده‌اند باید پاسخگو باشند».

۵-سازمان امور مالیاتی: به گفته مظفر علیخانی، معاون فنی وخدمات بازرگانی اتاق بازرگانی ایران «براساس بند ۷ماده ۲۷۴ قانون مالیات های مستقیم این اختیار قانونی را به سازمان امورمالیاتی داده است که از دارنده کارت به صورت تضامنی بخواهد مطالبات دولت را وصول کند. حکم قانونی وجود دارد و برابر حکمی که درقانون مجازات اسلامی وجود دارد نیز می‌توانند برخورد کنند. یعنی سازمان امورمالیاتی طبق اختیار قانونی که دارد می‌تواند با افرادی که سوءاستفاده کرده‌اند چه کسانی که کارت‌شان را واگذار و چه آنهایی که از این کارت‌ها استفاده کرده‌اند، برخورد قانونی کرده و حقوق ملت و دولت را استیفا کند. خلأ قانونی دراین زمینه وجود ندارد اما مشکل در اجرا است».

۶-نهادهای نظارتی: روشنک، عضو اتاق بازرگانی، «دستگاه‌های نظارتی» و «گمرک» را مخاطب قرار داده و با تعجب عنوان می‌کند: مگر می‌شود این دو ندانند کاغذ، چوب، خودرو و غیره توسط چه کسانی وارد می‌شوند.

۷-مجلس: کارشناسان عنوان می‌کنند مجلس شورای اسلامی به عنوان بازوی نظارتی در جهت درست اجرا شدن بند «ت» ماده۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال۹۲، نقشی ایفا نکرده و این قانون برای ساماندهی کارت‌های بازرگانی توسط وزارت صمت، عملاً روی زمین مانده است. 

*چه باید کرد؟

به گزارش فارس، معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران از ابطال ۲۵۰۰ کارت بازرگانی طی دو سال اخیر سخن گفته و رئیس سازمان توسعه و تجارت نیز خبر از مسدود شدن ۷۰۰کارت بازرگانی در ۱۰ماهه سالجاری و ۹۵۰کارت در سال گذشته داده است؛ اما جای تعجب دارد که از دو نهاد صادرکننده و تاییدکننده این کارت‌ها، چنین جملاتی شنیده شود. در واقع باید پرسید چرا وزارت صمت، تنها به مسدود کردن این کارت‌ها روی آورده حال آنکه خود آنها را تائید می‌کند؟ آیا راه دیگری جز ابطال این کارت‌ها وجود ندارد؟ آیا تکرار روند معیوب صدور این کارت‌ها و عدم پرداخت مالیاتی از سوی سوداگران همچنان باید ادامه داشته باشد تا فشار مضاعف مالیاتی بر دوش کارمندان و افرادی باشد که فعالیت شفاف اقتصادی دارند؟ مگر نه آنکه معاون فنی و خدماتی بازرگانی اتاق ایران بیش از سه ماه پیش، از مشخص بودن افراد پشت پرده کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف و وجود وکالتنامه‌ها، صلح‌نامه‌ها و امثال آن در گمرک خبر داده بود؛ پس چگونه است که پس از گذشت یک دهه از انتقادات به کارت‌های بازرگانی می‌گذرد اما نابسامانی‌ها و معضلات آن کماکان ادامه دارد؟

شاید بهترین جواب را بتوان از سخنان محمدصادق مفتح، قائم مقام وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت یافت؛ آنجا که گفته بود «صدور و استفاده از کارت‌های بازرگانی، عقب‌ افتاده‌ترین سیستمی است که می‌توان برای مجوز فعالیت بازرگانی یک فعال اقتصادی در نظر گرفت». بنابراین بهتر است پس از یک دهه استفاده مستمر از این روش معیوب و عقب‌افتاده، دولت یکبار برای همیشه، راهکاری اساسی جهت حل بحران‌ها و چالش‌های این کارت‌ها را انجام دهد تا با اصلاح شرایط صدور و تمدید، ایجاد رتبه‌بندی، سیستمی شدن کامل فرآیند صدور وکالتنامه، وضع قوانین و مقرات سنگین‌تر، ورود دستگاه‌های نظارتی و غیره، این فضای نابسامان مساعد شود؛ نه آنکه از یک سو کارت‌ها را صادر و از سوی دیگر آنها را ابطال کند.

در ادامه تنها برخی از افرادی آمده که اخیراً نسبت به کارت بازرگانی انتقادات خود را مطرح کرده‌اند.

ردیف

نام افراد

بخشی از اظهارات

 ۱

کامل تقوی‌نژاد، رئیس سازمان امور مالیاتی

سید کامل تقوی نژاد رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در اواخر مهر ماه سال جاری پیرامون فرارهای مالیاتی صورت گرفته توسط این کارت ها گفت: سازمان امور مالیاتی کشور طلبی ۱۲هزار میلیارد تومانی دارد که این مالیات مربوط به کسانی است که در سال های گذشته از کارت بازرگانی یک بار مصرف استفاده نموده اند و مالیات پرداخت نکرده‌اند

 ۲

ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور

کارت های بازرگانی یک بار مصرف و صوری پدر اقتصاد را درآورده است. بعد از یک سال که سازمان مالیات برای اخذ مالیات به صاحبان کارت‌های بازرگانی مراجعه و افراد را دعوت می‌کنند، یا آدرس ثبت‌شده درست نیست یا اماکن با قراردادهای اجاره صوری ثبت‌شده‌اند که متعلق به صاحب کارت نیستند. البته با پیگیری سازمان مالیات، افراد صاحب کارت شناسایی می‌شوند ولی بعد از شناسایی مشخص می‌شود که افراد پولی در بساط ندارند تا حق دولت را پرداخت کنند و شاهدیم چندین هزار میلیارد تومان حق دولت، هنوز وصول نشده است

 ۳

علی طیب‌نیا، وزیر سابق اقتصاد

ایراد بزرگ کارت‌های موقت بازرگانی، فرار مالیاتی است

 ۴

فرود عسگری، رئیس کل گمرک کشور

تا سال ۹۳ چیزی به نام کارت یکبار مصرف وجود نداشت، چون سازوکار آن ردیابی نمی‌شد؛ پس از استقرار سامانه گمرک متوجه شدیم که عده‌ای از کارت‌های بازرگانی افراد سوءاستفاده می‌کنند

 ۵

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نماینده مجلس شورای اسلامی

پدیده شوم کارت‌های بازرگانی تهدید جدی برای اقتصاد کشور است، متاسفانه افراد سودجو با استفاده از هویت افرادی که وضعیت مالی خوبی نداشته و به نام آنها کارت بازرگانی دریافت می‌کنند، اما زمانی که باید بابت واردات کالا مالیاتی را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کنند، این کار را نکرده و مشکلات گریبان‌گیر فردی می‌شود که کارت بازرگانی به نام او صادر شده است، بنابراین برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده برخی از افراد در سال آینده باید صدور کارت یکبار مصرف بازرگانی متوقف شود

 ۶

محمدعلی پورمختار، نماینده ادوار

وی با اشاره به اینکه کارت‌های بازرگانی یکسال مصرف برای سوءاستفاده در حوزه تجارت خارجی صادر می‌شوند، گفت: در صورتیکه رتبه‌بندی این کارت‌ها  نیاز به قانونگذاری داشته باشد، مجلس ورود خواهد کرد و چنانچه روند فعلی صدور و تمدید کارت های بازرگانی اصلاح نشود مجلس اجازه نخواهد داد که  اینگونه بی‌انضباطی‌ها ادامه پیدا کند

 ۷

ابراهیم زارعی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت بر فرایندهای گمرکی ،تجاری و اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

عمدتاً آسیب ها و مفاسد ناشی از صدور کارت بازرگانی یک بار مصرف و برای افراد واجد شرایط لازم، در سه دسته قاچاق از مبادی رسمی، فرار مالیاتی و بدهی‌های معوق گمرکی ناشی از تخلفات گمرکی طبقه‌بندی می‌شود. در اکثر پرونده‌های کلان قاچاق متشکله توسط ناجا و واجا و گمرک رد پای کارت بازرگانی یک‌بار مصرف دیده می‌شود

 ۸ منصور مختاری، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین

بخش زیادی از فرار مالیاتی از طریق کارت‌های بازرگانی و تاسیس شرکت‌های صوری است

 ۹

عبدالله جلیل مژدهی، معاون اسبق گمرک

کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف موجب بروز اجحاف و بی‌عدالتی میان واردکننده حقیقی و صوری شده است چراکه واردکنندگان صوری از این کارت‌ها به طور اجاره‌ای سوءاستفاده می‌کنند؛ به عبارتی مقررات را به طور مرموزی دور می‌زنند

 ۱۰

محمد صادق مفتح، قائم مقام وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت

سیستم صدور کارت بازرگانی معیوب و عقب افتاده تلقی می‌شود که ۱۰سال است، به نتیجه نرسیده است

 ۱۱

علی‌اکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس

از اشخاص کم اطلاع از قانون، در رابطه با کارت‌های بازرگانی سوء استفاده می‌شود که نتیجه آن روبرو شدن این اشخاص با بدهی‌های کلان مالیاتی است. در این زمینه باید دستگاه‌های ذی‌ربط در خصوص دارندگان کارت‌های بازرگانی پایش مستمر و رصدهای لازم را انجام دهند و با تخلف‌ها برخورد جدی شود

 ۱۲

فراز جبلی، کارشناس اقتصادی

بر اساس قانون مسئولیت صدور کارت‌ها به اتاق بازرگانی سپرده شد و از زمانیکه هزینه‌های مالیاتی افزایش پیدا کرد، بعضی از افراد به این نتیجه رسیدند که اگر این مالیات‌ها پرداخت نشود، دردسر کمتری را تجربه می‌کنند. در این میان اما برای بعضی از افراد این ابهام وجود دارد که چگونه رقم مالیاتی به این رقم کلان رسیده است و بدهی افراد به اندازه کل تجارت خارجی کشور شده است؟

 ۱۳

محمدعلی غفاری، مدیرکل امور مالیاتی استان کهگیلویه و بویراحمد

 ۱۵ نفر مودی مالیاتی ناشناس کهگیلویه و بویراحمدی بدهی مالیاتی ۲۰ میلیارد تومانی دارند و از دادن مالیات فرار می‌کنند

 ۱۴

فاطمه قنبرپور، نایب رئیس اول کمیسیون گمرک و لجستیک اتاق ایران

اگر فیلترهای نظارتی برای صدور کارت بازرگانی رعایت شود، عملا سوء استفاده از آن کمتر می‌شود چرا که خود کارت بازرگانی به تنهایی عامل سوء استفاده نیست بلکه دستگاه‌هایی که در مقابل ارائه کارت بازرگانی خدمات می‌دهند، می‌بایست اهرم‌های نظارتی محکم جهت سوءاستفاده از کارت بازرگانی را داشته باشند

 ۱۵

مجتبی خسروتاج، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت

وی با اشاره به اینکه در صدور کارت‌های بازرگانی نظارت کافی نشده است، گفت: اگر در نظام مالیاتى و تامین اجتماعى فشار سنگین باشد، فعالان اقتصادى نمی‌توانند در راستاى درست فعالیت کنند و روى به سمت سایر کارت‌ها می‌آورند

 ۱۶

ابوالفضل روغنی‌گلپایگانی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران

کارت‌های بازرگانی دربرخی موارد حتی با ٢٠٠‌هزارتومان اجاره داده می‌شوند و با آن واردات چند‌ هزار میلیاردی انجام می‌شود؛ بی‌آنکه واردکنندگان رد و نشانی از خود به جای بگذارند و مالیاتی را بپردازند

 ۱۷

حسین صلاح‌ورزی، نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران

سازمان مالیاتی قادر است تدابیری بیاندیشد که وارد کننده در بدو ورود کالا بخشی از مالیات را بپردازد و می‌توان قبل از وقوع سو استفاده از این کارت ها اقدام به پیشگیری کرد؛ بنابراین به‌جای اینکه اعلام کنیم کارت بازرگانی مورد قصور اتاق تعاون یا بازرگانی قرار می گیرد، می توان از وقوع این خطاها جلوگیری کرد

 ۱۸

حسین تاج‌میر ریاحی، مدیرکل دفتر حقوقی سازمان مالیاتی

سازمان امور مالیاتی با توجه به اطلاعاتی که از گمرکات اتخاذ می‌کند مالیات را به­ نام مالک کارت صادر می‌کند­ و وقتی همکاران ما به صاحب­­کارت مراجعه می‌کنند با افرادی مواجه می‌شوند که این‌ها از نظر مالی در حد بسیار ضعیفی هستند و قادر به پرداخت مالیات خود نیستند

 ۱۹

مظفر علیخانی، معاون فنی وخدمات بازرگانی اتاق بازرگانی ایران

بند ۷ماده ۲۷۴ قانون مالیات‌های مستقیم، این اختیار قانونی را به سازمان امورمالیاتی داده که از دارنده کارت به صورت تضامنی بخواهد مطالبات دولت را وصول کند. حکم قانونی وجود دارد و برابر حکمی که درقانون مجازات اسلامی وجود دارد نیز می‌توانند برخورد کنند. یعنی سازمان امورمالیاتی طبق اختیار قانونی که دارد می‌تواند با افرادی که سوءاستفاده کرده‌اند چه کسانی که کارت‌شان را واگذار و چه آنهایی که از این کارت‌ها استفاده کرده‌اند برخورد قانونی کند و حقوق ملت و دولت را استیفا کند اما در این خصوص، مشکل اجرایی وجود دارد

 ۲۰

افشین حبیبی، کارشناس امور گمرکی

نیاز است قانون راجع به صدور کارت بازرگانی اصلاح شود و مشخص کنند به چه نوع افرادی کارت بازرگانی داده شود، یعنی افراد فاقد سررشته در این زمینه نتوانند کارت بازرگانی دریافت کنند

 ۲۱

رضا حمزه‌لو، عضو اتاق بازرگانی

صحیح نیست افراد متقاضی کارت‌های بازرگانی، صرفا با ارائه کپی کارت ملی، شناسنامه، مدرک تحصیلی، گواهی عدم سوء پیشینه و پرداخت مبلغی این کارت‌ها را دریافت کنند و در نبود نظارت، دست به هر گونه فعالیت‌ اقتصادی ناسالم بزنند

 ۲۲

سرهنگ مهدی قدمی، رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز

یکی از مباحث اصلی که به نوعی بسترساز قاچاق کالا و بعضی از فسادهای اقتصادی مانند فرار مالیاتی در کشور شده بحث کارت‌های بازرگانی است، در واقع این کارت‌ها روزنه‌ای برای سوء استفاده است

 ۲۳

علی‌اکبر حمزه‌ای، مدیرکل امور مالیاتی مازندران

۱۱ شرکت کاغذی و ۷ شخص حقیقی متخلف ۳۵۰ میلیارد تومانی مالیاتی از آغاز امسال تاکنون در حوزه کارت بازرگانی دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند

 ۲۴

جواد کریمی‌قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی

وی با اشاره به بدهی عوارض ۱۱ هزار میلیارد تومانی کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف گفت: مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد بعنوان مقام مسئول در این زمینه باید به مجلس پاسخگو باشد

 ۲۵

نادر جنتی، معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی

وی در خصوص آخرین رقم فرار مالیاتی از محل کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای اظهار داشت: مبلغ دقیق را نمی‌توانیم اعلام کنیم، مبلغ ۸ هزار میلیارد تومان اعلامی در گذشته درست است، اما چون مالیات تعدادی از آنها وصول می‌شود و یا در اختیار مراجع قضایی قرار می‌گیرد، ارقام آن متفاوت است

 ۲۶

عبدالرحمان علوی، عضو اتاق بازرگانی سنندج

فروش کارت بازرگانی توسط مردم مرز نشین به بازرگان‌های سایر استان‌ها این طرح را با شکست مواجه کرد و برای مرزنشین‌ها آورده‌ای به جز مالیات‌های سنگین نداشت

 ۲۷

حسن حسینقلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی

اتاق بازرگانی در رابطه با صدور کارت های بازرگانی یک بار مصرف مقصر است، زیرا این امر منبعی برای به وجود آمدن فساد مخصوصاً در حوزه مالیات شده است و فرار مالیاتی توسط افرادی که کارت بازرگانی یک بار مصرف دارند، به ضرر دیگران تمام می‌شود

 ۲۸

مسعود خیاط‌زاده، ئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان

 همکاری و هماهنگی سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره کل امور مالیاتی و اداره کل گمرک استان خوزستان با اتاق‌های بازرگانی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی از کارت‌های بازرگانی ضروری است

 ۲۹

محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران

کارت بازرگانی هم مانند هر مدرک دیگر مورد سوءاستفاده قرار گیرد و نمی‌توان منکر این شد که در ارائه این کارت ضعف‌هایی وجود دارد؛ ما در کشور خود از ظرفیت تشکل‌ها برای اهلیت افراد استفاده نمی‌کنیم

 ۳۰

محمود شکری، نماینده مجلس شورای اسلامی

صدور کارت بازرگانی یکبار مصرف در سال ۹۷ باید ممنوع شود، زیرا برخی افراد از این کارت با هدف رانت خواری استفاده می‌کنند

 ۳۱

رحیم زارع، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی

در خرداد سال ۹۵ بدهی کارت‌های بازرگانی هشت هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان و برابر ۱۲ درصد مجموع مالیات مستقیم کالا و خدمات وصول شده در کشور است

 ۳۲

مجیدرضا حریری، عضو اتاق بازرگانی

وی با اشاره به واردات ۷۰۰ خودرو لوکس به وسیله کارت بازرگانی پیرزن روستایی گفت: هیچ فردی نمی‌تواند بدون پرداخت سود بازرگانی، عوارض گمرکی و مالیات علی‌الحساب کالاهای خود را از گمرک ترخیص کند

 ۳۳

روشنک، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران

دولت می‌گوید که ۱۷۰۰ کارت بازرگانی را باطل کرده است. مگر خود شما صلاحیت آنها را تایید نکرده‌اید؟ چرا جایگاه اتاق را با این رفتارها تضعیف می‌کنید؟

 ۳۴

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی

مجلس براساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مشخصاً وزارت صنعت، معدن و تجارت را مسئول کارت بازرگانی شناخت و این سازمان را مکلف به ساماندهی صدور کارت بازرگانی کرد. از آنجا که هنوز همکاری قابل توجهی میان اتاق بازرگانی و وزارت صنعت شکل نگرفته، قانون مذکور اجرایی نشده و مشکلات همچنان ادامه دارد و بعضاً رو به فزونی رفته است به صورتی که امروز رقمی معادل ۸۰۰۰ میلیارد تومان اصل و فرع معوقات مالیاتی از محل استفاده کارت‌های بازرگانی صوری ثبت شده است

 ۳۵

احمد انارکی‌محمدی، نماینده مجلس شورای اسلامی

 وی با اشاره به سوء استفاده برخی افراد حقیقی و حقوقی از کارت های بازرگانی، گفت: استفاده از کارت‌های بازرگانی صوری و اجاره‌ای مشکلات فراوانی ایجاد کرده است و بررسی سوابق نشان می‌دهد افرادی که حرفه آنها کسب و کار نبوده دارای کارت بازرگانی بوده و برخی با سوءاستفاده از آن واردات فراوانی انجام داده‌اند درحالیکه باید ضوابط مناسبی برای جلوگیری از سوء استفاده این کارت‌ها تعیین شود تا اشخاصی که به دنبال دور زدن قانون و قاچاق کالا هستند نتوانند از کارت‌های یکبار مصرف استفاده کنند

 

موارد جالب

انتصاب ناظر جدید گمرکات خوزستان

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ طی حکمی از سوی فرودعسکری رئیس کل گمرک …

122 نظر

  1. I could not resist commenting. Exceptionally well written!

  2. I am truly happy to read this weblog posts which carries tons of valuable facts,
    thanks for providing such data.

  3. I am really impressed together with your writing talents as smartly as with the structure on your weblog.

    Is this a paid subject matter or did you modify it your self?
    Either way stay up the excellent high quality writing, it is rare to look a
    nice weblog like this one today..

  4. Because the admin of this website is working, no uncertainty very
    quickly it will be renowned, due to its quality contents.

  5. Great delivery. Solid arguments. Keep up the amazing
    work.

  6. Woah! I’m really digging the template/theme of this website.
    It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that “perfect balance”
    between user friendliness and appearance. I must say you’ve
    done a awesome job with this. Additionally, the blog loads extremely fast for me on Chrome.
    Exceptional Blog!

  7. What i do not understood is in truth how you’re no longer actually a lot more smartly-preferred than you may be now.
    You’re so intelligent. You understand thus significantly in terms of this topic,
    produced me in my view imagine it from so many various angles.
    Its like men and women aren’t involved until it’s one thing to accomplish with Lady gaga!

    Your personal stuffs great. Always maintain it
    up!

  8. Hello, I desire to subscribe for this weblog to get newest updates,
    therefore where can i do it please assist.

  9. I have read so many articles or reviews on the topic of the blogger
    lovers but this article is really a pleasant paragraph, keep
    it up.

  10. My brother recommended I might like this web site.
    He was totally right. This post truly made my day. You
    cann’t imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

  11. Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i
    was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you
    prevent it, any plugin or anything you can recommend? I get
    so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

  12. I’m really impressed with your writing skills as well as with
    the layout on your blog. Is this a paid theme or
    did you modify it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a
    great blog like this one today.

  13. Hi Dear, are you really visiting this site on a regular basis,
    if so afterward you will definitely obtain nice know-how.

  14. What i do not realize is actually how you’re now not actually much
    more well-preferred than you may be right now.
    You are very intelligent. You realize therefore considerably in terms
    of this subject, produced me in my view believe it from so many various angles.

    Its like women and men are not interested unless it is something to accomplish with Woman gaga!
    Your own stuffs great. All the time maintain it up!
    ps4 games allenferguson ps4 games

  15. I am actually thankful to the owner of this site who has shared this enormous piece of
    writing at here. ps4 games 185413490784 ps4 games

  16. Hi, all is going nicely here and ofcourse every one is
    sharing data, that’s genuinely fine, keep up
    writing.

  17. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this post and the rest
    of the website is really good.

  18. If you want to take much from this article then you have to apply such
    methods to your won blog.

  19. I constantly spent my half an hour to read this blog’s posts daily along with a cup
    of coffee.

  20. I really like reading an article that will make men and women think.
    Also, many thanks for permitting me to comment!

  21. Hola! I’ve been following your site for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a
    shout out from Lubbock Texas! Just wanted to mention keep up the excellent work!

  22. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and
    now each time a comment is added I get four e-mails with the same comment.
    Is there any way you can remove people from that service?

    Thank you!

  23. Generally I do not read article on blogs, however I would like
    to say that this write-up very pressured me to check out and do so!
    Your writing style has been surprised me. Thank you, quite great post.

  24. Nice post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a
    daily basis. It’s always exciting to read content from other
    writers and use a little something from their web sites.

  25. Keep this going please, great job!

  26. Its like you read my mind! You seem to grasp a lot about this,
    like you wrote the e-book in it or something.
    I believe that you just could do with some percent to pressure
    the message home a little bit, however other than that,
    this is wonderful blog. A great read. I’ll definitely be back.

  27. If some one wishes expert view on the topic of blogging and site-building afterward i suggest him/her to
    pay a visit this blog, Keep up the good work. asmr 0mniartist

  28. I’ve learn a few good stuff here. Certainly value
    bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you put to create
    this kind of magnificent informative site.

  29. Hello! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.
    Would you be interested in trading links or maybe guest writing
    a blog post or vice-versa? My website goes over a lot of the same
    topics as yours and I feel we could greatly benefit from each
    other. If you are interested feel free to shoot me an email.
    I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!

  30. Hey! I understand this is sort of off-topic but I
    had to ask. Does managing a well-established website such as yours require a lot of work?
    I am brand new to running a blog but I do write in my journal daily.
    I’d like to start a blog so I will be able to share my personal experience and views online.

    Please let me know if you have any suggestions or tips
    for new aspiring bloggers. Thankyou!

  31. I blog quite often and I seriously appreciate your content.
    This article has truly peaked my interest. I’m going
    to take a note of your blog and keep checking for new information about once per
    week. I opted in for your Feed as well.

  32. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
    Your website offered us with valuable info to work on. You have done an impressive job and our whole community will be thankful
    to you.

  33. What a material of un-ambiguity and preserveness of valuable experience
    on the topic of unpredicted feelings.

  34. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment.
    Is there any way you can remove people from that service?
    Many thanks!

  35. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is fundamental and everything. But think of if you added some great photos or videos to give your
    posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this blog
    could undeniably be one of the best in its field. Terrific blog!

  36. My brother recommended I might like this web
    site. He was entirely right. This post truly made my day.
    You can not imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

  37. Hmm it seems like your website ate my first comment (it was super long)
    so I guess I’ll just sum it up what I had written and say,
    I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything.
    Do you have any suggestions for rookie blog writers?
    I’d definitely appreciate it.

  38. I seriously love your blog.. Excellent colors & theme.
    Did you make this site yourself? Please reply back as I’m wanting to create my own personal blog and
    would love to learn where you got this from or exactly what the
    theme is called. Cheers!

  39. Good post. I learn something new and challenging on websites I
    stumbleupon every day. It’s always interesting to read content from
    other authors and practice something from their sites.

  40. Have you ever thought about adding a little bit
    more than just your articles? I mean, what you say is valuable
    and all. However think about if you added some great
    visuals or video clips to give your posts
    more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this site could certainly be one of the
    very best in its niche. Excellent blog!

  41. Everything is very open with a clear description of the challenges.
    It was really informative. Your site is extremely helpful.
    Many thanks for sharing!

  42. I used to be able to find good info from your articles.

  43. Hello are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying
    to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your
    own blog? Any help would be greatly appreciated!

  44. It is in reality a great and helpful piece of info. I am satisfied
    that you just shared this helpful information with us. Please keep
    us informed like this. Thank you for sharing.

  45. Definitely believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the
    net the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly
    get annoyed while people consider worries that they just don’t know
    about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect ,
    people could take a signal. Will probably be back to get more.
    Thanks

  46. My brother suggested I might like this website. He was entirely right.
    This post actually made my day. You can not imagine simply how much time I had
    spent for this info! Thanks!

  47. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
    I have always disliked the idea because of the costs.
    But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a variety of websites for about a year and am anxious about switching to another platform.
    I have heard fantastic things about blogengine.net.
    Is there a way I can import all my wordpress posts into it?
    Any kind of help would be greatly appreciated!

  48. hello there and thank you for your information – I’ve definitely picked up something new from right here.
    I did however expertise some technical points using this website, since I experienced to
    reload the website lots of times previous to I could get it to load properly.
    I had been wondering if your web hosting is OK?
    Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very
    frequently affect your placement in google and can damage your quality score
    if advertising and marketing with Adwords. Anyway I am
    adding this RSS to my e-mail and could look out for a
    lot more of your respective exciting content.
    Make sure you update this again soon.

  49. A person necessarily lend a hand to make critically posts I might state.
    This is the first time I frequented your website page and to this point?

    I amazed with the research you made to make this actual publish incredible.
    Wonderful process!

  50. Hey! Quick question that’s completely off topic.

    Do you know how to make your site mobile friendly?
    My website looks weird when browsing from my iphone 4.
    I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this problem.
    If you have any recommendations, please share. Appreciate
    it!

  51. First of all I want to say superb blog! I had a quick question which I’d like
    to ask if you do not mind. I was interested to know how
    you center yourself and clear your mind before writing.
    I’ve had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas out there.
    I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to
    ۱۵ minutes are wasted simply just trying to figure out how to
    begin. Any recommendations or hints? Cheers!

  52. I feel this is among the most important info for me.
    And i’m happy reading your article. However wanna statement
    on few basic things, The web site taste is ideal, the articles is
    truly nice : D. Just right job, cheers

  53. Hi, just wanted to mention, I liked this article. It was practical.
    Keep on posting!

  54. This is my first time visit at here and i am in fact
    impressed to read all at single place.

  55. Hello, i think that i saw you visited my blog thus i got here to return the desire?.I am
    trying to to find issues to improve my web site!I guess
    its good enough to use some of your concepts!!

  56. Hi! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
    There’s a lot of people that I think would really appreciate your content.

    Please let me know. Cheers

  57. Hi there, I discovered your site via Google while searching for a related matter, your website got here up,
    it seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

    Hi there, simply was alert to your weblog via Google,
    and located that it’s truly informative. I am gonna be careful for brussels.
    I’ll be grateful should you continue this in future.
    Lots of people shall be benefited out of your writing.
    Cheers!

  58. Thanks for sharing your thoughts about orb light pendant.
    Regards

  59. Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would
    be okay. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward
    to new posts.

  60. Greetings from Ohio! I’m bored to death at work so
    I decided to check out your blog on my iphone during lunch break.

    I really like the information you provide here and can’t wait to take a look when I get
    home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my mobile ..
    I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent site!

  61. Hey! This post couldn’t be written any better!
    Reading this post reminds me of my previous room mate!
    He always kept chatting about this. I will
    forward this article to him. Pretty sure he will have a good read.
    Thank you for sharing!

  62. I am not sure where you are getting your info, but good topic.
    I needs to spend some time learning more or understanding more.
    Thanks for great info I was looking for this
    information for my mission.

  63. Link exchange is nothing else except it is simply placing the other person’s blog link on your page at suitable
    place and other person will also do same for you.

  64. Hi, I desire to subscribe for this website to take hottest updates, thus where can i do it please assist.

  65. This is really interesting, You’re a very skilled blogger.
    I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post.
    Also, I’ve shared your website in my social networks!

  66. Howdy! This article could not be written much better!
    Going through this post reminds me of my previous roommate!
    He always kept talking about this. I’ll send this information to him.
    Pretty sure he will have a great read. Many thanks for sharing!

  67. Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this post and also the
    rest of the website is also really good.

  68. It’s very simple to find out any topic on web as compared to textbooks, as
    I found this post at this website.

  69. Keep this going please, great job!

  70. This is my first time pay a quick visit at here and i am genuinely happy to read all at one place.

  71. Hi! I could have sworn I’ve been to this website before but after checking through some of the post I realized it’s new to me.
    Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

  72. Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts and
    I am waiting for your further write ups thank you once again.

  73. I’m not sure where you are getting your information, but great topic.

    I needs to spend some time learning much more or understanding more.
    Thanks for excellent information I was looking for this information for my mission.

  74. Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog
    platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems
    with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
    I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

  75. Hey there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.
    Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out
    pretty quick. I’m thinking about setting up my own but I’m not
    sure where to begin. Do you have any points or suggestions?
    Thanks

  76. Hi there just wanted to give you a brief heads up and
    let you know a few of the pictures aren’t loading correctly.

    I’m not sure why but I think its a linking issue.
    I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

  77. I will right away clutch your rss feed as I can not in finding your email subscription hyperlink or e-newsletter service.
    Do you’ve any? Kindly allow me recognise in order that I
    may subscribe. Thanks.

  78. The other day, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive
    a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views.
    I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

  79. I’m impressed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog
    that’s equally educative and interesting, and without a doubt,
    you have hit the nail on the head. The problem is an issue that not enough people are speaking intelligently about.

    I’m very happy that I stumbled across this in my search for something relating to this.

  80. Admiring the commitment you put into your blog and detailed information you offer.

    It’s nice to come across a blog every once in a while that
    isn’t the same old rehashed information. Fantastic read!
    I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

  81. scoliosis
    What’s up, just wanted to mention, I liked this article.
    It was funny. Keep on posting! scoliosis

  82. Very soon this website will be famous among all blogging users, due to it’s nice articles

  83. scoliosis
    This is my first time go to see at here and i am actually happy to read
    all at one place. scoliosis

  84. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP.

    I have always disliked the idea because of the costs.
    But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am worried about
    switching to another platform. I have heard very good things
    about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress
    posts into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

  85. Greetings! Very helpful advice in this particular article!
    It’s the little changes which will make the largest changes.

    Thanks a lot for sharing!

  86. Excellent post. I used to be checking constantly this weblog and
    I am inspired! Extremely helpful info particularly the ultimate section 🙂 I maintain such information a lot.

    I was looking for this certain information for a very long time.
    Thank you and best of luck.

  87. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the
    net the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they plainly do not know about.
    You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing
    without having side-effects , people could take a signal.

    Will likely be back to get more. Thanks

  88. hello!,I like your writing very a lot! proportion we be in contact extra about your article on AOL?
    I need a specialist on this area to resolve my problem.
    May be that is you! Having a look forward to look you.

  89. Thanks in favor of sharing such a fastidious opinion, piece of writing is fastidious, thats why i have
    read it entirely

  90. Hurrah, that’s what I was seeking for, what a information! existing here at
    this webpage, thanks admin of this web site.

  91. Highly descriptive post, I loved that a lot. Will there
    be a part 2?

  92. Magnificent goods from you, man. I’ve understand
    your stuff previous to and you are just extremely wonderful.
    I really like what you have acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it.
    You make it enjoyable and you still care for to keep it wise.
    I can not wait to read much more from you. This is actually a tremendous site.

  93. Hi I am so grateful I found your blog, I really found you by mistake, while
    I was looking on Aol for something else, Anyways I am here now and would
    just like to say thanks for a tremendous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I
    have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a
    lot more, Please do keep up the fantastic work.

  94. I’m not sure exactly why but this web site is loading extremely slow for me.
    Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
    I’ll check back later and see if the problem still exists.

  95. For latest information you have to pay a quick visit the web and on world-wide-web I found this web page
    as a finest web page for newest updates.

  96. WOW just what I was looking for. Came here by searching for flos ic s1 messing

  97. Hi there! This post couldn’t be written any better!
    Looking at this article reminds me of my previous roommate!

    He continually kept talking about this. I most certainly will send this information to
    him. Fairly certain he’ll have a very good read. Thank you for sharing!

  98. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
    A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out.

    Please let me know where you got your design. Many thanks

  99. Today, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a twenty five foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is
    now destroyed and she has 83 views. I know
    this is completely off topic but I had to share it with someone!

  100. I love it when people come together and share thoughts.
    Great blog, stick with it!

  101. free dating sites
    I every time spent my half an hour to read this weblog’s articles
    all the time along with a mug of coffee. dating sites

  102. Write more, thats all I have to say. Literally,
    it seems as though you relied on the video to make your point.
    You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos
    to your weblog when you could be giving us something enlightening
    to read?

  103. It is really a nice and useful piece of info. I am happy that you just shared this helpful info with us.
    Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

  104. I loved as much as you’ll receive carried out right here.
    The sketch is tasteful, your authored material stylish.
    nonetheless, you command get bought an nervousness over that you
    wish be delivering the following. unwell unquestionably
    come more formerly again as exactly the same nearly
    very often inside case you shield this increase.

  105. I think that everything said was actually very reasonable.
    But, what about this? what if you were to write a killer title?

    I ain’t saying your content is not good., however what if you added a
    post title to maybe get a person’s attention? I mean یک دهه تلاش بی‌نتیجه برای ساماندهی کارت‌های بازرگانی/ عقب‌مانده‌ترین سیستم فعالیت بازرگانی اصلاح
    می‌شود؟ + جدول – ترخیص کالا از گمرکات خرمشهر بندرعباس و بوشهر is kinda
    boring. You could peek at Yahoo’s home page and
    see how they create article headlines to get people to click.

    You might add a video or a related picture or two
    to grab readers excited about everything’ve got to say. Just my opinion, it could bring your website
    a little bit more interesting.

  106. This piece of writing offers clear idea designed
    for the new people of blogging, that in fact how to do blogging and
    site-building.

  107. Hello There. I found your blog using msn. This is
    a very well written article. I will be sure to bookmark it
    and return to read more of your useful information. Thanks for the post.
    I will certainly return.

  108. I just like the helpful information you supply to your articles.
    I will bookmark your weblog and take a look at again here frequently.
    I’m fairly sure I will be told many new stuff right here!
    Best of luck for the next!

  109. Yes! Finally something about sex ฟรี ۱۸+.

  110. Howdy! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
    Is it very difficult to set up your own blog?
    I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast.

    I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions?
    Thanks

  111. It’s an amazing article in favor of all the web people; they will get
    benefit from it I am sure.

  112. Thanks , I have recently been searching for information approximately this topic for a while and yours is the greatest I have
    found out so far. However, what concerning the conclusion? Are you sure in regards to the source?

  113. Hi! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew
    where I could locate a captcha plugin for my comment form?
    I’m using the same blog platform as yours and I’m having
    difficulty finding one? Thanks a lot!

  114. Hey there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
    I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any tips?

  115. Useful info. Fortunate me I discovered your website accidentally, and I am
    shocked why this twist of fate did not took place in advance!
    I bookmarked it.

  116. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying
    to get my blog to rank for some targeted keywords but
    I’m not seeing very good results. If you know of any please
    share. Many thanks!

  117. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our
    community. Your web site provided us with valuable info to
    work on. You have done an impressive job and our entire community will
    be grateful to you.

  118. What i don’t realize is in reality how you are no longer really much more neatly-favored than you may be right now.
    You’re so intelligent. You already know therefore considerably with
    regards to this subject, produced me for my part imagine it from numerous various angles.
    Its like men and women are not fascinated except it is one thing to do with Girl gaga!
    Your own stuffs excellent. Always care for it up!

  119. I’m gone to say to my little brother, that he should also pay
    a quick visit this webpage on regular basis to get updated from newest reports.

  120. This text is worth everyone’s attention. When can I find
    out more?

  121. great post, very informative. I’m wondering why the other experts of this sector do not understand this.
    You should proceed your writing. I’m sure, you have a great readers’ base already!